fbpx

UVJETI KORIŠTENJA

Izjava o privatnosti

Učilite SESTINE Ustanova za obrazovanje odraslih

Adresa:
Jadarska 12 
10040 Zagreb
MB: 081163169
OIB: 37411476799
Trgovački sud u Zagrebu
BROJ RAČUNA: HR3523600001102682451
Zagrebačka banka
Zagreb
 

KONTAKT

Mobitel: +385 99 666 47 77
E-mail : info@uciliste-sestine.hr

Ovi uvjeti korištenja (“Uvjeti”) zadnji put su ažurirani 10. listopada 2020.godine. Učilište SESTINE se vodi za sloganom: “Vaše znanje je naša misija”. Učilište SESTINE osmišljava koncepte učenja, te pronalazi vrhunske Edukatore za svaku pojedinu struku ili pojedini njezin segment obrazovanja u vidu osobnog rasta i usavršavanja. Omogućavamo svima koji žele nešto naučiti i usavršavati se u svojoj struci ili postati Edukatori nekoliko opcija u našem on-line Učilištu. Ukoliko se smatrate stručnjakom u svojoj branši, te možete ponuditi neku inovativnu ili konkurentnu edukaciju, spremni smo Vas prihvatiti u Tim, te samim time u obrazovni sadržaj našeg Učilišta SESTINE.

Za neometano i jednostavno poslovanje sa svima, potrebna su nam pravila kako bismo našu uslugu i platformu on-line Edukacija učinili sigurnima, kako za Edukatore, tako i za korisnike edukacija. Ovi uvjeti primjenjuju se na sve vaše aktivnosti na web stranici Učilišta SESTINE, mobilnoj aplikaciji, Tv aplikaciji, You tube, API-je, te ostale srodne usluge (“Usluge”).

Ukoliko želite biti Edukator Učilišta SESTINE, morate potpisati Edukatorski ugovor. Svaki edukator Učilišta SESTINE radi na drugačiji način, budući da edukatori mogu biti ugovorni (kao privatne ili pravne osobe) ili povremeni koji rade po narudžbenici. Ukoliko želite postati edukatorom, sve informacije možete dobiti putem e-maila: info@uciliste-sestine.hr

Molimo Vas pročitajte sve informacije u nastavku i ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima zaštite osobnih podataka ili želite s nama podijeliti svoja iskustva na ovoj web stranici, javite nam na e- mail prituzbe@uciliste-sestine.hr

Ako ste maloljetni, ne šaljite nam svoje osobne podatke!

Unutar uvjeta korištenja stoje i detalji povezani sa obradom osobnih podataka naših Edukatora i korisnika Edukacija, te poslovnih partnera. Ukoliko živite u Sjedinjenim Američkim Državama ili Kanadi, pristajući na ove uvjete, pristajete na rješavanje sporova s Učilištem SESTINE obvezujućom arbitražom (s vrlo ograničenim iznimkama, ne na sudu) i odričete se određenih prava sudjelovanja u klasnim radnjama (pogledajte odjeljak rješavanje sporova).

Ova Pravila zaštite osobnih podataka (“Pravila”) opisuju koje se vrste podataka obrađuju i u koje svrhe te Vaša prava vezana uz takvu obradu. Molimo Vas pažljivo pročitajte ova Pravila prije nastavka korištenja web stranice. Ako se ne slažete s njihovim odredbama, molimo Vas da ne koristite web stranicu.

Plaćanje se vrši na nekoliko načina. Uplata virmanom, temeljem ponude. Plaćanje kreditnim karticama koje su navedene na web stranici Učilišta.

Ukoliko ste putem promotivnih akcija naših partnera kupnjom nekog od njihovih proizvoda ostvarili popust na određenu kupnju Edukcije, potrebno je poslati potvrdu o plaćanju kako bi ishodili kod za popust koji unosite u za to predviđeno mjesto na vašem profilu.

Uplatama putem virmana, karticama, plaćanjem na rate i povratima sredstava nakon što izvršite plaćanje, pristajete na upotrebu vašeg načina plaćanja. Ukoliko niste zadovoljni s edukacijom, Učilište SESTINE nudi povrat sredstava ili kredit koji je iskoristiv 30 dana za većinu kupovina drugih edukacija. Cijene edukacija na Učilištu SESTINE određuju se temeljem postavljenih uvjeta s Edukatorom, naših cijena, promotivne politike, tržišne ponude i potražnje, te posebnim ponudama sa poslovnim partnerima.

Redovito provodimo akcije i prodaju naših edukacija, dok su određeni webinari besplatni za sve koji su korisnici određenih edukacija, budući Edukatori kreiraju edukacije kako bi se dodatno usavršavali u svakom stupnju znanja. Cijena primjenjiva na edukaciju bit će cijena u trenutku kada završite kupnju edukacije (prilikom odjave). Svaka cijena ponuđena za određene edukacije također se može razlikovati kada ste prijavljeni na svoj profil od cijene dostupne korisnicima koji nisu registrirani ili prijavljeni, jer su neke naše promocije dostupne samo novim korisnicima.

Ako ste prijavljeni u profilu navedena valuta koja se prikazuje temelji se na cijenama navedenim na stranici. Sve cijene su navedene sa PDV-om koji se obračunava temeljem zakona o porezu na dodanu vrijednost, a temeljem članka 90. st. 3. zakona o PDV-u Republike Hrvatske. PDV kao takav biti će posebno istaknut na izdanom računu nakon izvršenog plaćanja kroz profil korisnika karticama ili transakcijskom uplatom.

Kada ostvarite kupnju, slažete se da nećete koristiti nevažeći ili neovlašteni način plaćanja. Ukoliko Vaš način plaćanja nije odobren, međutim dobijete pristup edukaciji, pristajete da u roku od 30 dana platite odgovarajuću naknadu od primitka obavijesti od strane Učilišta SESTINE. Pridržavamo pravo onemogućiti pristup bilo kojoj edukaciji za koji nismo primili odgovarajuću uplatu. U nekim slučajevima na vaš profil možemo izdati pozajmice. Ti će se krediti automatski primijeniti na sljedeću kupnju tečaja na našoj web stranici. Krediti mogu isteći ako se ne koriste u određenom roku i nemaju novčanu vrijednost. Pravila o povratu novca, reklamaciji i kreditima pogledajte pod odjeljkom istog naziva.

Kako se može platiti?

  1. a) Platiti se može općom uplatnicom ili transakcijskim računom. Podatke o načinu popunjavanja opće uplatnice dobijete elektroničkom poštom, a nakon što uplatite, dobivate pristup on line edukaciji ili live on line edukaciji koju zakazujete u Kalendaru koji se nalazi na stranici Učilišta u najkraćem mogućem roku. Uplatu je potrebno izvršiti u roku od 3 dana. Ukoliko uplata ne bude zaprimljena u navedenom roku, smatra se da je kupac odustao od narudžbe.
  2. c) Platiti se može Visa, Master Card i Diners kreditnim karticama te Master i Visa Electron debitnim karticama. Ovisno o izdavatelju debitne kartice u procesu kupnje biti ćete preusmjereni na stranice izdavatelja kartice gdje će Vam po njihovom sigurnosnom standardu biti omogućeno sigurno online korištenje debitne kartice.

Da li je internetska kupovina sigurna?

Da, plaća se preko Corvus Pay usluge koja koristi sigurni SSL protokol.

Za većinu aktivnosti na našoj stranici potreban vam je profil, za kupnju edukacija, webinare ili kako bi postali Edukator. Lozinku čuvajte na sigurnom, međutim uvijek ju možete promijeniti u svom profilu, budući ste odgovorni za sve aktivnosti povezane sa vašim profilom. Ukoliko sumnjate da netko neovlašteno koristi vaš profil, obavijestite nas, tako da kontaktirate tim za podršku na mail admin@uciliste-sestine.hr. Kako bi koristili edukacije Učilišta SESTINE molimo provjerite da li ste sukladno zakonu Republike Hrvatske za kupljenu edukacije dosegli dob u vašoj zemlji, te korištenje mrežne usluge.

Kupovina je jednostavan proces koji se odvija u nekoliko koraka:

1. Prijavite se na svoj korisnički račun ili otvorite novi ako već niste naš registrirani korisnik.

Prijava ili otvaranje novoga korisničkog računa je jednostavna. Odaberite “Prijava” u desnom gornjem uglu i popunite tražene podatke.

Prilikom registracije imate mogućnost registrirati se kao fizička ili pravna osoba.

Upisat ćete svoje ime i prezime, OIB (pravna osoba), svoju adresu dostave, e-adresu radi poruke o transakciji, a možete i pogledati statuse svojih narudžbi, popis želja, itd.

U uglu će se pojaviti Vaše ime i dodatne informacije o započetim kupnjama.

Ukoliko ste se odlučili za neku od radionica ili edukacija za koje je prethodno potrebno zatražiti on line Individualni konzultativni sat sa Edukatorom, učinite to tako da u Kalendaru izaberete neki od ponuđenih slobodnih termina koji Vam odgovara. Nakon što ste dobili prijedlog od edukatora za koju edukaciju vam se preporučuje upis, tada će Vam Admin otključati mogućnost kupnje za tu radionicu ili edukaciju.  

2. Odaberite željenu kategoriju s glavnog izbornika na vrhu ekrana.

Odaberite željenu pod kategoriju s desne strane.

Dodajte artikl u košaricu klikom na Dodaj u košaricu

Možete se poslužiti i tražilicom proizvoda koja se uvijek nalazi na vrhu stranice s desne strane.

Postupak ponavljajte dok ne kupite sve što želite.

3. Završite kupovinu odabirom “Moja košarica” u desnom gornjem uglu ekrana.

Odaberite opciju dostave i način plaćanja.

Svakako PROVJERITE unesene podatke prije završetka transakcije plaćanja.

Plaćanje se obavlja u suradnji s provjerenim i autoriziranim partnerima za web-transakcije plaćanja. Koristi se SSL sigurnosni način razmjene podataka između Vas, Narodnih novina d.d. i transakcijske kuće, tako su podatci koje upisujete zaštićeni.

Potvrdu o učinjenoj transakciji dobit ćete elektroničkom poštom.

Prilikom registriranja i održavanja profila morate pružiti točne i potpune podatke, te valjanu adresu e-pošte. Potpuno ste odgovorni za svoj profil i sve što se događa na vašem profilu, uključujući i bilo kakvu štetu ili štetu nama ili bilo kome drugom uzrokovanu od strane nekoga tko koristi vaš profil bez vašeg dopuštenja. To znači da morate biti oprezni sa zaporkom. Ne možete prenijeti svoj profil na nekoga drugog ili koristiti tuđi profil bez njihovog dopuštenja. Ako nas kontaktirate kako biste zatražili pristup profilu, nećemo vam odobriti takav pristup osim ako nam ne možete dostaviti podatke o vjerodajnici za prijavu za taj profil. U slučaju smrti korisnika, profil tog korisnika bit će zatvoren. Ako dijelite vjerodajnice za prijavu na svoj profil s nekim drugim, vi ste odgovorni za ono to se događa s vašim profilom, te Učilište SESTINE neće intervenirati u sporovima između korisnika i Edukatora koji imaju zajedničke vjerodajnice za prijavu na profil. Morate nas obavijestiti odmah nakon što saznamo da netko drugi može koristiti vaš profil bez vašeg dopuštenja (ili ako sumnjate na bilo kakvo kršenje sigurnosti) kontaktirajući naš tim za podršku. Od vas možemo zatražiti neke podatke kako bismo potvrdili da ste doista vlasnik profila. Korisnici profila i Edukatori moraju imati najmanje 18 godina da bi otvorili profil na stranici Učilišta SESTINE i koristili Usluge ili za njih (maloljetne osobe) to trebaju učiniti roditelji, staratelji ili skrbnici kojim moraju potvrditi svoj identitet. Ukoliko ste mlađi od tražene dobi prema zakonu za obrazovanje vaše zemlje kako bi ostvarili kupnju on line edukacije, možda nećete moći registrirati profil, ali preporučujemo vam da pozovete roditelja, skrbnika ili staratelja da otvori profil i pomogne vam da ishodite kupnju edukacije koja je prikladna za vas. Ukoliko otkrijemo da ste kreirali profil i mlađi ste od potrebne dobi za pristanak na korištenje mrežnih usluga uklonit ćemo vaš profil. Roditelj, skrbnik ili staratelj dužan je pismenim putem obavijestiti Učilište SESTINE o eventualnim zdravstvenim poteškoćama i ograničenjima o polazniku edukacija pismenim putem na info@uciliste-sestine.hr kako bi na individualnom konzultativnom satu mogli zajedno detektirati za koju edukaciju je polaznik spreman. Prema našem Ugovoru s edukatorima, od vas će se možda tražiti da potvrdite svoj identitet prije nego što ste tražili ishođenje Certifikata za svoju edukaciju. Korisnički račun možete u bilo kojem trenutku obrisati. 

Kada ostvarite kupnju edukacije, od nas dobivate licencu ili Ugovor (u daljnjem tekstu “Ugovor”) za gledanje video edukacija putem stranice Učilišta SESTINE i nikakvu drugu upotrebu ili dobivate pristup za online radionice  za koje ste ostvarili kupnju. Ne pokušavajte na bilo koji način prenijeti ili preprodavati edukacije. Dajemo vam licencu za pristup video ili online edukaciji, osim kad moramo onemogućiti video edukaciju iz pravnih ili političkih razloga. Svaka video edukacija ima licencu na vrijeme od dva mjeseca, a online edukacija u terminima koji su prethodno navedeni u Kalendaru ili zakupljeni kao individualni satovi u za to predviđeno vrijeme i prema pravilniku o promjeni ili otkazivanju termina. Ukoliko ste zakupili pravo ili licencu na online video edukacije nakon isteka dva mjeseca imate pravo položiti ispit, međutim ne možete više gledati video edukacije. Polaganje edukacije možete izvršiti u roku od mjesec dana nakon isteka licence gledanja video edukacija, te iskoristiti pravo od tri puta da ishodite certifikat. Ukoliko u roku od mjesec dana ne položite ispit, ne možete ponovno pristupiti ispitu, te da bi istome mogli pristupiti morate ponovno kupiti licencu za video edukaciju, te ju odgledati. Ispiti se dogovaraju sa Edukatorom koji evaluira Vaš rad i ispit. Učilište SESTINE ne posreduje  niti ima odgovornost u dogovaranju polaganja ispita, te evaluaciji zbog ishođenja certifikata.

Prema našem Ugovoru s Edukatorima, kada je objavljena video edukacija na Učilištu SESTINE, oni predaju licencu Učilištu SESTINE za pružanje licence ili Ugovora za edukacije polaznicima. To znači da imamo pravo pod licencirati predmet polaznicima koji su ostvarili pravo kupnje na video edukaciju. Kao korisnik, kada ostvarite kupnju video edukacije, dobivate od Učilišta SESTINE dozvolu za gledanje edukacija putem stranice Učilišta SESTINE i Usluga, a Učilište SESTINE je davatelj/pružatelj video zapisa. Online video edukacije vam se licenciraju, a ne prodaju.

Ova licenca ili Ugovor ne daje vam pravo da na bilo koji način preprodajete video edukacije (uključujući dijeljenjem podataka profila s kupcem ili ilegalnim preuzimanjem video edukacije i dijeljenjem na Torrent stranicama). U pravnim, cjelovitim uvjetima, Učilište SESTINE vam (kao korisniku) daje ograničenu, neekskluzivnu, neprenosivu licencu ili Ugovor za pristup i pregled video edukacija i pratećeg sadržaja za koji ste platili sve potrebne pristojbe, isključivo za vaše osobne, ne – komercijalne, obrazovne svrhe putem Usluga, u skladu s ovim Uvjetima i bilo kojim uvjetima ili ograničenjima povezanim s određenim edukacijama ili značajkama naših Usluga. Sve ostale uporabe izričito su zabranjene. Ne smijete reproducirati, distribuirati, prenositi, dodjeljivati, prodavati, emitirati, iznajmljivati, dijeliti, pozajmljivati, mijenjati, prilagođavati, uređivati, stvarati izvedene radove, pod licencirati ili na bilo koji drugi način prenositi ili koristiti bilo koju edukaciju, osim ako vam to izričito ne dozvolimo, pismenim sporazumom koji je potpisao ovlašteni predstavnik Učilišta SESTINE.

To se odnosi i na sadržaj kojem možete pristupiti putem bilo kojeg od naših API-ja. Našim korisnicima uglavnom dajemo dozvolu za doživotni pristup prilikom ostvarivanja kupnje edukacije. Međutim, zadržavamo pravo oduzeti bilo koju licencu za pristup i upotrebu edukacije u bilo kojem trenutku u slučaju kada odlučimo ili smo dužni onemogućiti pristup edukaciji iz pravnih ili političkih razloga, na primjer, ako ste upisali edukaciju u predmet žalbe zbog kršenja autorskih prava ili ako utvrdimo da sadržaj edukacije krši naše Smjernice za povjerenje i sigurnost. Doživotni pristup nije primjenjiv na dodatne značajke i usluge povezane s edukacijom, na primjer, edukatori u prijevodu mogu na bilo koji način onemogućiti edukacije, a edukator može u bilo kojem trenutku odlučiti da više ne pruža pomoć u nastavi ili usluge pitanja edukatoru u suradnji s korisnikom. Da budemo jasni, licencirani pristup je sadržaju online videa edukacije, ali ne i edukatoru. Licencirani pristup edukacijama prestaje vrijediti ukoliko Učilište SESTINE prestaje sa radom, te više neće obavljati djelatnosti online edukacije, zbog pravnih, materijalnih ili inih razloga. Ukoliko Učilište SESTINE predaje, prodaje, ustupa svoje podatke, koncept online edukacija, stranicu i/ili video edukacije, nastavni vlasnik je dužan omogućiti korisniku doživotni pristup edukacijama. Ukoliko se video edukacije nadograđuju ili mijenjaju, korisnici moraju biti o tome obaviješteni.

Ukoliko edukator više ne obnaša dužnosti na stranici Učilišta SESTINE, tada se dodjeljuje osoba koja će na najadekvatniji način zamijeniti postojećeg edukatora, te sve vezano za pitanja oko edukacije i komunikacije sa korisnicima. (pitanja oko video edukacija, online individualni sati, online Certifikacija)

Edukatori ne smiju izravno licencirati ili ugovarati svoje edukacije kao i polaganje ispita sa korisnicima stranice Učilište SESTINE i bilo koja takva izravna licenca ili ugovor bit će ništavan i predstavljati kršenje ovih Uvjeta.

Učilište SESTINE se obvezuje dati pristup on line video edukaciji, individualnoj edukaciji, on line radionici ili on line edukaciji za sve edukacije koje su navedene i odgovaraju opisu te edukacije na web trgovini koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda na www.uciliste-sestine.hr. Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda ili edukacije te korisnik računa ne može reklamirati ovaj segment budući su slike simbolične i promjenjive.

Reklamacije vezane za nedostatke on line edukacije te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

na broj telefona: +385 99 666 4 777,

na e-mail adresu: prituzbe@uciliste-sestine.hr,

na adresu: Učilište SESTINE, Jadarska 12, 10040 Zagreb, Hrvatska.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora o kupnji on line edukacije, individualnog sata ili  video edukacije uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za kredite. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti on line edukacije, kupac/korisnik računa treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza, te omogućio pristup edukaciji za koju je ostvarena kupnja. Pristup će biti omogućen u roku od 48 sati, međutim ukoliko se radi o promjenama ili višoj sili, tada će vrijeme za omogućavanje pristupa može trajati ovisno o nastaloj problematici. Učilište SESTINE vrši prikupljanje podataka neispravno omogućenom pristupu kupljene on line edukaciji, te u najkraćem roku omogućava pristup istoj.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina za koju se za on line edukaciju traži povrat novca, mora se uputiti pismo putem elektroničke pošte na prituzbe@uciliste-sestine.hr sa prilogom računa kada je ostvarena kupnja, te će se kupac/korisnik računa uputiti u prava pri povratu novca za traženi iznos

Jednostrani raskid Ugovora i pravo povrata novca ili odobravanje kredita

Korisnik ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 30 (trideset) dana bez navođenja razloga za on line video edukaciju.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid licence ili Ugovora:

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid licence ili Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena, za odrađene individualne satove ili on line radionice i edukacije.

– ako je predmet licence ili Ugovora on line edukacija za koju se ne vrši povrat novca, što je izričito navedeno pri samom ostvarivanju kupnje on line edukacije.

– ako je predmet licence ili Ugovora on line edukacija koja je zbog svoje prirode nakon ostvarivanja kupnje nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima, te davatelj usluga nije omogućio pristup video edukaciji u najkraćem roku ili uopće.

– ako je predmet licence ili Ugovora isporuka autorskih audio snimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su plagijat ili kopija

Ukoliko edukacija koji ste kupili nije ono što ste očekivali, nakon prvog odslušanog sata, te ili u roku od 7 dana nakon ostvarivanja kupnje on line radionice, on line edukacije ili on line video edukacije, možete poslati zahtjev za povrat novca ili da vam Učilište SESTINE odobri kredit za kupnju druge edukacije ili da vam vrati novac prema prethodno navedenim uvjetima o povratu sredstava. Pridržavamo pravo primjene kredita ili povrata novca, po vlastitom nahođenju, ovisno o mogućnostima naših partnera za obradu kartičnog plaćanja ukoliko nije bilo plaćanje putem virmana.

Ukoliko tražite povrat sredstava, a platili ste karticom jednokatno ili na rate, tada će iznos za povrat biti umanjen za troškove Banaka koje su naplatile svoja potraživanja za svoje transakcije, a Vama će ostatak novca biti uplaćen na dostavljeni račun banke sa svim podatcima, te umanjen za troškove obrade kartičnog plaćanja.

Pravila vezana za kupnju on line video edukacije vrijede 30 dana. Ukoliko istekne 30 dana nakon kupnje on line video edukacije, te niste prisustvovali ili započeli svoju on line video edukaciju  imate mogućnost SAMO na odobravanja kredita, te taj iznos ne iskoristite na kupnju druge edukacije, tada više nemate mogućnost potraživanja kredita ili povrata novca. Kada Vam je kredit za kupnju nove edukacije odobren, imate 30 dana da iskoristite za kupnju nove edukacije, nakon tog roka više nemate pravo na korištenje odobrenog kredita. Kako je detaljno navedeno u Ugovoru s edukatorima, oni se slažu da korisnici imaju pravo dobiti kredit ili povrat sredstava. Prema našem nahođenju, ako vjerujemo da zloupotrebljavate naše politiku kreditiranja / povrata novca, zadržavamo pravo ukinuti vaš profil i ograničiti svu buduću upotrebu Usluga. Ukoliko ukinemo vaš profil ili onemogućimo pristup edukacijama zbog kršenja ovih Uvjeta ili naših Smjernica za povjerenje i sigurnost, nećete imati pravo na kredit ili povrat sredstava.

Krediti mogu isteći ako se ne koriste u određenom roku i nemaju novčanu vrijednost.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid licence ili Ugovora ostvarivanja kupnje video edukacije, on line radionice ili on line edukacije, mora obavijestiti Učilište SESTINE o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom potom na adresu (Učilite SESTINE, Jadarska 12, 10040 Zagreb, Hrvatska) ili elektroničkom poštom na e-mail reklamacije@uciliste-sestine.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na www.uciliste-sestine.hr korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Učilište SESTINE bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 30 (trideset) dana od dana kada je korisniku video edukacija koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju Usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen (umanjen za troškove trasakcija kreditne kartice – ukoliko je plaćeno kreditnom karticom), te također ponuđeno kreditiranje za kupnju drugih video edukacija bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Učilište SESTINE zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Učilište SESTINE može izvršiti tek nakon što korisnik više nema pristup on line video edukacijama.

Ukoliko je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Učilištu SESTINE iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno u odslušanim video edukacijama, on line radionicama ili on line edukacijama do trenutka kada je korisnik obavijestio Učilište SESTINE o jednostranom raskidu Ugovora.

Podaci o Učilištu:

Naziv: Učilište SESTINE ustanova za obrazovanje odraslih
Sjedište: Jadarska 12, 10040, Zagreb, Hrvatska
Upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem: 081163169
MB: 04899709
OIB: 37411476799
Info Telefon: +385 99 666 4 777
E-mail: info@uciliste-sestine.hr

Učilište SESTINE i sadržaj web stranice www.ucilise-sestine.hr možete koristit samo u dobroj namjeri i sa svrhom promicanja vlastite edukacije. Odgovorni ste za sav sadržaj koji objavite na našoj platformi. Recenzije, pitanja, postove, edukacije i drugi sadržaj koji prenosite, te se trebate ponašati u skladu s našim Smjernicama za povjerenje i sigurnost i zakonom te poštivati prava intelektualnog vlasništva drugih. Vaš profil možemo zabraniti za ponovljena ili veća djela. Ako mislite da netko krši vaša autorska prava na našoj web stranici, obavijestite nas. Ne smijete pristupati ili koristiti Usluge ili stvarati profil u nezakonite svrhe. Vaša upotreba Usluga i ponašanje na našoj web stranici moraju biti u skladu s primjenjivim zakonima i propisima naše države. Vi ste jedini odgovorni za poznavanje i poštivanje takvih zakona i propisa koji se odnose na vas.

Ne možete pristupati našim uslugama ako ste s teritorija na kojem je Hrvatskim tvrtkama zabranjeno poslovanje (poput Kube, Irana, Sjeverne Koreje, Sudana ili Sirije) ili ako ste imenovani za osobu s posebnim imenovanjem, odbijenu osobu, ili odbijen entitet od strane Hrvatske vlade. Ukoliko ste naš korisnik, Usluge vam omogućavaju da postavite pitanja edukatorima predmeta na koje ste upisani i da objavite recenzije edukacija. Na određene edukacije ste obavezni napraviti i predati domaću zadaću ili zadatke, kako bi dobili pristup sljedećim edukacijama.

Ukoliko želite certificirati ili licencirati svoju edukaciju, tada morate položiti pismeni ispit i praktični rad. Upute o ispitima s nalaze ispod svake edukacije, ne postavljajte i ne šaljite nešto što nije vaš rad. Ukoliko ste edukator, na web stranici postavljaju se vaše edukacije za objavu i licenciranje ili ugovor o on line video edukaciji ili on line radionici ili on line edukaciji, individualnoj edukaciji te možete komunicirati sa korisnicima koji su ostvarili kupnju vaših edukacija.

Kako bi postali edukator, prije svega morate se registrirati, kreirati svoj profil na stranici Učilišta, te ispuniti inicijalni pismeni ispit u opisnoj formi. nakon toga dobit ćete mail kako bi poslali svoje radne materijale i zakazali Konzultativni sat sa Vašim budućim edukatorom od kojeg ćete dobiti sve informacije oko stupnja edukacije za koju možete biti licencirani ili certificirani. Tada ćete znati i cijenu Vaše edukacije, te ukoliko se za to odlučite mogućnost kupnje i ostvarivanje iste plaćanjem na rate karticama ili virmanskom uplatom.

U oba slučaja morate se pridržavati zakona i poštivati prava drugih: ne možete postavljati ni jednu edukaciju, pitanje, odgovor, recenziju ili drugi sadržaj koji krši primjenjive lokalne ili nacionalne zakone ili propise u vašoj zemlji. Vi ste jedini odgovorni za bilo kakve edukacije, sadržaj i radnje koje objavite ili poduzmete putem web stranice i Usluga, te njihove posljedice. Prije nego što postavite i objavite bilo koju edukaciju na Učilištu SESTINE, pobrinite se da razumijete sva ograničenja autorskih prava navedena u Ugovoru s edukatorima. Ukoliko dobijemo obavijest da sadržaj ili tijek on line video edukacije ili on line radionice ili individualnog sata krši zakon ili prava drugih ljudi (na primjer, ako se utvrdi da krši intelektualno vlasništvo ili prava drugih na slike ili se radi o ilegalnoj aktivnosti), ako otkrijemo da vaš sadržaj ili ponašanje krši naše Smjernice za povjerenje i sigurnost ili ako vjerujemo da je vaš sadržaj ili ponašanje nezakonito, neprimjereno ili sporno (na primjer, ako se lažno predstavljate kao neko drugi), možemo ukloniti vaš sadržaj s naše web stranice.

Učilište SESTINE se pridržava zakona o autorskim pravima. Pogledajte našu politiku intelektualnog vlasništva. Učilište SESTINE ima diskrecijsko pravo u provođenju ovih Uvjeta i naših smjernica za povjerenje i sigurnost. Možemo ukinuti ili obustaviti vaše dopuštenje za upotrebu naše web stranice i Usluga ili zabraniti vaš korisnički račun u bilo kojem trenutku, sa ili bez prethodne najave, za bilo kakvo kršenje ovih Uvjeta, ukoliko ne platite bilo kakvu naknadu prema dospijeću naplate potraživanja, na zahtjev zakona za provođenje zakona ili državne agencije, za duže razdoblje neaktivnosti, za neočekivane tehničke probleme  ili ako sumnjamo da sudjelujete u lažnim ili nezakonitim aktivnostima. Nakon bilo kakvog raskida, možemo izbrisati vaš korisnički račun i sadržaj te vas možemo spriječiti u daljnjem pristupu naše web stranice i korištenju naših Usluga. Vaš će sadržaj možda i dalje biti dostupan na web stranici, čak i ako vaš korisnički račun bude ukinut ili obustavljen.

Slažete se da nećemo biti odgovorni ni vama ni bilo kojoj trećoj strani za ukidanje vašeg korisničkog računa, uklanjanje vašeg sadržaja ili blokiranje vašeg pristupa našoj web stranici i uslugama. Ukoliko je bilo koji od naših edukatora objavio edukaciju koji krši vaša autorska prava ili prava zaštitnog znaka, obavijestite nas. Prema našem Ugovoru s edukatorima, tražimo od istih da slijede zakon i poštuju prava intelektualnog vlasništva drugih. Više pojedinosti o tome kako podnijeti zahtjev za kršenje autorskih prava ili zaštitnog znaka potražite u našim Pravilima o intelektualnom vlasništvu.

Pravo Učilišta SESTINE na sadržaj koji objavljujete je da Učilište zadržava vlasništvo nad sadržajem koji objavljujete, budući je Učilište SESTINE konceptualni naručitelj, a vi ste sadržajni autor edukacija. Nije vam dopušteno dijeljenje istih edukacija s bilo kim putem medija, uključujući promociju putem oglašavanja na drugim web mjestima, osim ukoliko to učinite sa logom i u korist i sa dogovorom sa Učilištem SESTINE te uz promotivne svrhe dijeljenja vizuala, promotivnih videa, YouTube kanala i fotografija. Ukoliko za druge svrhe snimite sličan video, sa drugačijim konceptom u bilo koje svrhe, tada se to ne smatra povredom autorskog djela ukoliko je autorsko i koncepcijski drugačije, te je edukacija vaša.

Sadržaj koji objavljujete kao korisnik ili edukator ostaje vaš. Objavljivanjem edukacija i drugog sadržaja dopuštate Učilištu SESTINE da ga ponovo upotrebljava i dijeli, ali ne gubite nikakva prava vlasništva nad vašim sadržajem. Ukoliko ste edukator, budite sigurni da razumijete uvjete licenciranja za edukacije te proučite detalje u Ugovoru sa edukatorima. Kad objavljujete komentare, pitanja, recenzije i kada nam šaljete ideje i prijedloge za nove značajke ili poboljšanja, ovlašćujete Učilište SESTINE da koristi i dijeli ovaj sadržaj s bilo kime, distribuira ih i promovira na bilo kojoj platformi i u bilo kojem mediju i unositi mu izmjene ili izmjene onako kako smatramo prikladnim.

Pravnim jezikom, podnošenjem ili objavljivanjem sadržaja na platformi ili putem platforme, dajete nam svjetsku, neekskluzivnu licencu za licencu (s pravom pod licenciranja) za upotrebu, kopiranje, reprodukciju, obradu, prilagođavanje, izmjenu, objavljivanje , prenositi, prikazivati i distribuirati vaš sadržaj na bilo kojem mediju ili svim načinima distribucije (postojeći sada ili kasnije razvijeni). To uključuje stavljanje vašeg sadržaja na raspolaganje drugim tvrtkama, organizacijama ili pojedincima koji su udruženi s Učilištem SESTINE za udruživanje, emitiranje, distribuciju ili objavljivanje sadržaja na drugim medijima. Izjavljujete i jamčite da imate sva prava, ovlaštenja i ovlasti potrebne za ovlaštenje da koristimo bilo koji sadržaj koji predate. Također se slažete sa svim takvim načinima upotrebe vašeg sadržaja bez plaćanja naknade.

Ukoliko želite otvoriti obrt, firmu ili vam je za posao potrebna certifikacija, ishođenje Certifikata se može ostvariti nakon svake odslušane edukacije za pojedine edukacije. Za to se napaćuje dodatna naknada, te ovisi o svakoj edukaciji, edukatoru, te opsežnosti ispita koji se polaže. Ispit se sastoji od pismenog on-line testa, te praktičnog rada koji snimate u obliku videa, te ga podižete na svoj profil kako bi vaš edukator ocijenio da li ste osposobljeni za ishođenje Certifikata.

Imate tri puta pravo ponoviti ispit, u cijeni naknade za ishođenje Certifikata.
Nakon toga plaćate ponovno naknadu za ishođenje Certifikata.

Temeljem mogućnosti možete kupiti individualni sat ili više on-line sati sa edukatorom za bilo koju edukaciju. On line individualni sati se održavaju po prethodnoj uplati te rezervaciji putem Kalendara koji je postavljen na stranici Učilišta. Ukoliko dogovarate on line individualni sat za edukaciju sa praktičnim radom, unaprijed se dogovarate za tematiku, te pitanja i/ili praktični rad, za što Vam je potreban materijal za rad te  kamera sa jedne strane. Upute o priključenju dobivate nakon ostvarivanja kupnje individualnog sata. Ukoliko 24 sat prije ne otkažete zakupljenu edukaciju, neće vam biti omogućeno prebacivanje termina na neki drugi dan. Edukator je dužan najmanje 24 sata prije obavijestiti korisnika ukoliko edukaciju treba odgoditi. Osim u iznimnim okolnostima ( bolest uz liječničku potvrdu, elementarne nepogode, te vanredne situacije/ nestanak struje,…).

Web Učilište SESTINE može se koristiti za kreiranje i objavljivanje edukacija i edukatora, te omogućuje interakciju u edukaciji i učenju. Kao i druge platforme na kojima ljudi mogu objavljivati sadržaj i komunicirati, neke stvari mogu poći po zlu i vi koristite Učilište SESTINE na vlastitu odgovornost. Učilište SESTINE svim edukatorima omogućuje bilo kada da kreiraju i dijele besplatne edukativne radionice – webinare video snimke ili live video zapise u vidu otvorenih vrata isključivo u dogovoru sa Učilištem SESTINE te voditelja određenih programa koji se provode kroz web stranicu Učilišta SESTINE. Naš model platforme znači da ne pregledavamo i ne uređujemo edukacije za pravna pitanja i nismo u mogućnosti utvrđivati zakonitost sadržaja edukacije.

Ne vršimo nikakvu uredničku kontrolu nad edukacijama koji su dostupni na platformi i kao takvi ni na koji način ne garantiraju pouzdanost, valjanost, točnost ili istinitost edukacija. Ukoliko ostvarite kupnju on line video edukacije, oslonite se na informacije koje vam je dao instruktor na vlastiti rizik. Korištenjem Usluga možete biti izloženi sadržaju koji smatrate uvredljivim, nepristojnim ili neprimjerenim. Učilište SESTINE nema odgovornost zadržati takav sadržaj od vas i ne preuzima odgovornost za vaš pristup ili kupnju bilo koje edukacije, u mjeri u kojoj je to dopušteno važećim zakonom. To se odnosi i na sve edukacije koji se odnose na zdravlje, wellness i fizičku aktivnost ili vježbu. Prihvaćate inherentne rizike i opasnosti u jakoj prirodi ovih vrsta tečajeva, a kupnjom takvih edukacija odlučite dobrovoljno preuzeti te rizike, uključujući rizik od bolesti, tjelesnih ozljeda, invaliditeta ili smrti.

Preuzimate punu odgovornost za izbore koje ste napravili prije, za vrijeme i nakon upisa kupnje edukacije. Kada izravno komunicirate sa korisnikom ili edukatorom, morate biti oprezni u vrstama osobnih podataka koje dijelite. Ne kontroliramo što korisnici i edukatori čine informacijama koje dobivaju od drugih korisnika na platformi. Ne biste trebali dijeliti svoju e-poštu ili druge osobne podatke o vama radi vaše sigurnosti. Mi ne zapošljavamo edukatore niti smo odgovorni ili odgovorni za bilo kakve interakcije između edukatora i korisnika. Ne odgovaramo za sporove, potraživanja, gubitke, ozljede ili bilo kakvu štetu koja bi mogla proizaći iz odnosa u vezi s ponašanjem edukatora i korisnika.

Kada koristite naše Usluge, naći ćete veze do drugih web mjesta kojih nismo u vlasništvu ili kojima ne kontroliramo. Nismo odgovorni za sadržaj ili bilo koji drugi aspekt ovih trećih strana, uključujući njihovo prikupljanje podataka o vama. Pročitajte i njihove uvjete i odredbe te pravila o privatnosti.

Učilište SESTINE je stvarni vlasnik web stranice Učilišta i Usluga, koja uključuje buduće platforme i aplikacije, te usluge, stvari poput našeg Logotipa, API-ja, koda i sadržaja kreiranih od naše strane. Sve sadržaje ne možete koristiti bez našeg odobrenja, sadržaje, naslove, tekstove, uključujući našu web stranicu i postojeće ili buduće aplikacije, API-je, baze podataka i sadržaj koji Učilište SESTINE dostavlja i pruža putem naših Usluga (ali isključujući sadržaj koji međusobno izmjenjuju korisnici i edukatori) i ostat će isključivo vlasništvo Učilišta SESTINE i njegovih davatelja usluga koji su licencirani. Naša platforma i usluge zaštićeni su autorskim pravima, te drugim pravima i zakonima svih zemalja. Ništa Vam ne daje za pravo korištenje imena Učilište SESTINE ili bilo kojeg znaka Učilišta, logotipa, imena domena, te drugih prepoznatljivih značajki Učilišta SESTINE.

Sve Vaše informacije koje nam dajete o edukacijama, komentare i prijedloge  o Učilištu SESTINE ili Uslugama koje koristite ili za koje ste edukator su potpuno dobrovoljne te ćemo ih biti slobodni koristiti ukoliko ih smatramo prikladnim i bez ikakvih obveza prema korisnicima, edukatorima ili posjetiteljima web stranice i kreiranih profila na web stranici Učilišta SESTINE. Tijekom pristupa, te korištenja web stranice Učilišta SESTINE ne možete neovlašteno pristupiti ili koristiti zaštićena ne javna područja na web stranici, ne možete onemogućiti, ometati ili pokušati zaobići bilo koju karakteristiku i protokol korištenja i pristupanja registraciji profila, kupnje on-line video edukacije, ne smijete testirati ranjivost našeg sustava, kopirati, mijenjati ili stvarati izvedenice, sklapati kodove ili na bilo koji način pokušati otkriti bilo koji izvorni kod ili sadržaj na web stranici Učilišta SESTINE ili Uslugama. Ne smijete pristupati ili pokušati pristupati, pretraživati našu web stranicu na bilo koji način (automatizirani ili bilo koji drugi) osim putem dostupnih funkcija koje se pružaju putem naše web stranice ili API-ja(i samo u skladu sa uvjetima i odredbama API-ja).

Ne smijete koristiti bilo koje informatičke automatizirane alate, robote ili bilo što drugo za pristup Uslugama. Ne smijete na bilo koji način koristiti Usluge za slanje izmijenjenih, varljivih ili lažnih podataka o identifikaciji izvora slanja ( poruka elektroničke pošte koje se lažno pojavljuju kao Učilište SESTINE), ili ometati pristup bilo kojeg korisnika, edukatora, domaćina ili mreže. Ne smijete slati viruse, preopteretiti web stranicu, slati neželjenu elektroničku poštu, spam/neželjenu elektroničku poštu, na bilo koji mail Učilišta SESTINE ili njihovim edukatorima i Uslugama ili na bilo koji način ometati i stvarati neprimjereno opterećenje Uslugama i web stranici Učilišta SESTINE.

Slažete se da registracijom, pristupom ili korištenjem naših Usluga pristajete na sklapanje pravno obvezujućeg ugovora s Učilištem SESTINE. Ukoliko se ne slažete s ovim Uvjetima, nemojte se registrirati, pristupati ili na bilo koji drugi način koristiti bilo koju od naših Usluga. Ukoliko ste edukator koji prihvaća ove Uvjete i koristite naše Usluge u tuđe ime ili ime tvrtke, organizacije, vlade ili druge pravne osobe, zastupate i jamčite da ste za to ovlašteni. Svaka inačica ovih termina na jeziku koji nije hrvatski daje se radi praktičnosti, a vi potvrđujete da razumijete i slažete se da će hrvatski (veliko ili malo slovo, nisam 100% siguran) jezik biti jezik komunikacije ukoliko postoji sukob u bilo kojoj mjeri.

Ovi Uvjeti (uključujući sve sporazume i politike povezane s ovim Uvjetima) čine cjelokupni ugovor između vas i nas (koji uključuje, ako ste edukator, Ugovor s edukatorom i Pravila o cijenama i promocijama). Ukoliko se bilo kojim dijelom ovih Uvjeta važećim zakonom učini nevažećim ili se ne može provesti, smatrat će se da je ova odredba zamijenjena zakonski valjanom, izvršnom odredbom koja najviše odgovara namjeri izvorne odredbe, a ostatak ovih Uvjeta nastavit će djelovati. Čak i ukoliko odgodimo u ostvarivanju svojih prava ili ne iskoristimo pravo u jednom slučaju, to ne znači da se odričemo od svojih prava prema ovim Uvjetima i možemo odlučiti da ih provodimo u budućnosti i za druge slučajeve.

Ukoliko se odlučimo odreći bilo kojeg svog prava u određenoj instanci, to ne znači da se odričemo svojih prava općenito ili u budućnosti. Sljedeće stavke navode istek ili prestanak ovih Uvjeta: Odjeljak (Ostvarivanje kupnje edukacije i  pristup edukaciji, te trajanje licence ), ( prava na sadržaj koji objavljujete na Učilištu SESTINE), (Korištenje Učilišta SESTINE na vlastitu odgovornost), (prava Učilišta SESTINE), (Razni pravni uvjeti) i (Rješavanje sporova).

Može se dogoditi da naša web stranica padne ili se odvija planirano i redovno njezino održavanje ili zbog toga što nešto nije u redu kod povezivanja sa s web-stranicom. Može se dogoditi da jedan od naših edukatora u svojem videu daje pogrešne izjave. Može se dogoditi i da naiđemo na sigurnosna pitanja. Ovo su samo primjeri. Prihvaćate da nećete imati pravo na tužbu protiv nas u bilo kojem od ovih slučajeva u kojima stvari ne funkcioniraju kako treba.

Mi (i naše podružnice, dobavljači, partneri i agenti) ne dajemo nikakva jamstva ili jamstva o prikladnosti, pouzdanosti, dostupnosti, pravovremenosti, sigurnosti, nedostatku pogrešaka ili točnosti Usluga ili njihovog sadržaja i izričito se odričemo bilo kakvih jamstava ili uvjeta (izričito ili podrazumijevano), uključujući podrazumijevana jamstva o prodaji, prikladnosti za određenu svrhu, naslov i ne kršenje. Mi (i naše podružnice, dobavljači, partneri i agenti) ne jamčimo da ćete dobiti posebne rezultate korištenjem Usluga. Korištenje Usluga (uključujući bilo koji sadržaj) u potpunosti je na vaš rizik. Neke jurisdikcije ne dopuštaju isključivanje podrazumijevanih jamstava, tako da se neka od gornjih izuzeća možda ne odnose na vas.

Učilište SESTINE pravno ne odgovara za sve sadržaje koji su dostavljeni od strane partnera, edukatora i poslovnih suradnika koji provode svoje edukacije, radionice te video edukacije. Učilište nije obavezno niti će provjeravati vjerodostojnost, istinitost ili točnost svih dostavljenih materijala koji se postavljaju na web stranicu Učilišta i njihovu autorsku izvornost, te nije obvezno biti upoznato sa pravnim obavezama koje provode partneri, koji su dužni dostaviti sve pravne forme OVIH Uvjeta korištenja koji će biti postavljeni i biti javno dostupni korisnicima. Ukoliko se zbog bilo koje pravnog prijestupa zbog neistinitih informacija, podataka ili sadržaja, načina provođenja programa kao i nedostavljenih pravnih formi uvjeta poslovanja, nedostavljene dokumentacije o provođenju programa i pohrane podataka GDPR-a, te ostalih obaveza koje partneri imaju prema Učilištu, te se  zbog istih Učilište nađe u tužbi, Voditelj programa ili parter čiji se program provodi na web stranici Učilišta snosi sve troškove spora koji uključuju odvjetnike i sudove, te naplatu istih na njihove račune. Svaki partner i provoditelj programa potpisuje u ugovoru o poslovnoj suradnji ove propise te oslobođuje Učilište SESTINE od pravnog progona.

Možemo odlučiti prestati stavljati na raspolaganje određene značajke Usluga u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Ni pod kojim uvjetima Učilište SESTINE ili njegove podružnice, dobavljači, partneri ili agenti neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu uslijed takvih prekida ili nedostatka dostupnosti takvih značajki. Nismo odgovorni za kašnjenje ili neuspjeh u našem obavljanju bilo koje od Usluga uzrokovanih događajima izvan naše razumne kontrole, poput rata, epidemija, pandemija, elementarnih nepogoda, neprijateljstva ili sabotaže; prirodna katastrofa; prekid električne energije, interneta ili telekomunikacija; ili vladina ograničenja.

Postoje rizici povezani s korištenjem naših usluga, na primjer, ukoliko ostvarite kupnju na zdravstveni i wellness video poput akupunkture i ozlijedite se. Potpuno prihvaćate ove rizike i slažete se da nećete moći tražiti odštetu čak i ako pretrpite gubitak ili štetu od korištenja naše web stranice i Usluga. U pravnom, cjelovitijem jeziku, u mjeri u kojoj to dopušta zakon, mi (i naše tvrtke u grupi, dobavljači, partneri i agenti) nećemo biti odgovorni za neizravnu, slučajnu, kaznenu ili posljedičnu štetu (uključujući gubitak podataka, prihod , dobiti ili poslovne prilike ili osobne ozljede ili smrti), bilo da proizlaze iz ugovora, jamstva, odštetne odgovornosti, odgovornosti za proizvode ili na neki drugi način, pa čak i ako smo unaprijed obaviješteni o mogućnosti oštećenja. Naš odgovornost (i odgovornost svake naše kompanije u grupi, dobavljača, partnera i agenata) prema vama ili bilo kojoj trećoj strani pod bilo kojim okolnostima je ograničena na petsto kuna (500 HRK) ili na iznos koji ste nam uplatili u dvanaest (12) mjeseci prije događaja koji je potaknuo vaša potraživanja. Neke jurisdikcije ne dopuštaju isključenje ili ograničenje odgovornosti za posljedičnu ili slučajnu štetu, tako da se neke od gore navedenih ne mogu odnositi na vas.

Ako se ponašate na način koji nas zadesi u pravnim problemima, možemo pokrenuti pravni postupak protiv vas. Prihvaćate se obeštetiti, braniti (ako to zahtijevamo) i zadržati bezopasne za Učilište SESTINE, naše poslovne suradnike te njihove službenike, direktore, dobavljače, partnere i agente protiv bilo kakvih zahtjeva, zahtjeva, gubitaka, štete ili troškovi (uključujući razumne odvjetničke troškove) koji proizlaze iz (a) sadržaja koji objavljujete ili dostavljate, (b) vaše upotrebe Usluga (c) vašeg kršenja ovih Uvjeta ili (d) povrede bilo kojeg prava treće strane. Vaša obveza odštete nastupit će nakon prekida ovih Uvjeta i vaše upotrebe Usluga.

Učilište, Edukatori i Korisnik su suglasni sve sporove proizišle iz korištenja web servisa rješavati mirnim putem. U slučaju neuspjeha: – kada je sukladno pozitivno pravnim propisima Republike Hrvatske stvarno nadležan sud Trgovački sud ugovara se nadležnost Trgovačkog suda u Zagrebu, – kada je sukladno pozitivno pravnim propisima Republike Hrvatske stvarno nadležan Općinski sud ugovara se nadležnost Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Na sve međusobne odnose između Učilišta, Edukatora i Korisnika koji nisu uređeni ovim Uvjetima primjenjuju se na odgovarajući način važeći propisi Republike Hrvatske.

Nijedna strana ne može podnijeti nikakvu tužbu, bez obzira na oblik koji proizlazi iz ovog Sporazuma ili se odnosi na njega više od jedne (1) godine nakon što je proizašao razlog za podnošenje zahtjeva. Svaka obavijest ili druga komunikacija koja će biti dana u skladu s ovim dokumentom bit će u pisanom obliku i poslana preporučenom ili ovjerenom potvrdom o povratu pošte ili elektroničkom poštom (od strane nas na adresu elektroničke pošte povezanu s vašim računom ili na prituzbe@uciliste-sestine.hr ).

Za sve međusobne odnose mi potvrđujemo da između nas ne postoji zajedničko ulaganje, partnerstvo, zaposlenje, ugovaratelj ili agencija. Ne možete dodijeliti ili prenijeti ove Uvjete (ili prava i licence ugovore ili stavke u skladu s njima). Na primjer, ako ste registrirali korisnički račun kao zaposlenik tvrtke, vaš račun ne može se prenijeti na drugog zaposlenika. Ove Uvjete (ili prava i licence date u okviru njih) možemo dodijeliti drugoj tvrtki ili osobi bez ograničenja. Ništa u ovim Uvjetima ne daje nikakvo pravo, korist ili tijek bilo kojoj trećoj osobi ili entitetu. Slažete se da je vaš korisnički račun neprenosiv i da sva prava na vaš korisnički račun i ostala prava prema ovim Uvjetima prestaju nakon vaše smrti.

Rješavanje sporova, ukoliko postoji spor, postoji naš tim za podršku koji će vam pomoći u rješavanju problema. Ako to ne uspije, a živite u Hrvatskoj, vaše su mogućnosti da odete pred sud za male sporove ili podnesete zahtjev u obvezujućoj arbitraži; ne možete podnijeti tužbu na neki drugi sud ili sudjelovati u tužbenom tužbenom postupku po Ovom odjeljku za rješavanje sporova primjenjuje se samo ako živite u Hrvatskoj. Većina sporova može se riješiti, pa prije nego što pokrenete formalni pravni slučaj, pokušajte prvo kontaktirati naš tim za podršku.

Mala potraživanja

Svatko od nas može podnijeti tužbu u sudu s malim potraživanjima u (a) Hvatskoj (b) okrugu u kojem živite ili (c) drugom mjestu za koje smo se oboje složili, pod uvjetom da se kvalificira za podnošenje u tom slučaju sud. Ukoliko polaznik potražuje iznos vrijednosti edukacija djelomično ili u potpunosti, mora biti navedeni i valjani razlog. Ako se radi o razlogu da polaznik nije zadovoljan edukatorom te se utvrdi istinitost navedenih razloga od strane polaznika tada edukator snosi kompletan trošak povrata novca i administrativnih troškova. Ukoliko dode do sudskog spora, edukator snosi potpuni trošak odvjetnika i sudskih troškova. Učilište ne odgovara za edukatora i njegovo obnašanje dužnosti edukacija, budući on to radi u dobroj vjeri sebe, svog imena i Učilišta SESTINE.

Arbitraža

Ako ne možemo mirno riješiti svoj spor, vi i Učilište SESTINE se slažete da riješite bilo kakve zahtjeve vezane uz ove Uvjete (ili naše druge pravne uvjete) putem konačne i obvezujuće arbitraže, bez obzira na vrstu zahtjeva ili pravnu teoriju. Ako jedan od nas podnese zahtjev na sudu koji bi trebao biti arbitriran, a druga stranka odbija arbitrirati, druga stranka može zatražiti sud da nas obojicu prisiljava na arbitražu (prisilna arbitraža). Bilo koji od nas također može tražiti od suda da zaustavi sudski postupak dok traje arbitražni postupak.

Arbitražni postupak

Svi sporovi koji uključuju zahtjev koji iznosi manje od 10.000 USD (70.000 HRK) moraju se riješiti isključivo obvezujućom arbitražom koja se ne temelji na pojavljivanju. Stranka koja bira arbitražu mora pokrenuti postupak podnošenjem zahtjeva za arbitražu američkom arbitražnom udruženju (AAA). Arbitražnim postupkom upravljaju se Pravilima o trgovačkoj arbitraži AAA, Protokolom o postupanju s potrošačima i dodatnim postupcima za rješavanje sporova koji se odnose na potrošače. Vi i suglasni smo da će se na postupak primjenjivati sljedeća pravila: (a) arbitraža će se provoditi telefonom, putem interneta ili isključivo na temelju pisanih podnesaka (po izboru stranke koja traži pomoć); (b) arbitraža ne smije uključivati osobni nastup stranaka ili svjedoka (osim ako se mi i vi ne slažete drugačije); i (c) bilo koja presuda o arbitražnoj presudi može biti donesena na bilo kojem sudu koji je nadležan. Sporovi koji uključuju zahtjev veći od 10 000 USD (70.000 HRK) moraju se riješiti u skladu s pravilima AAA-e o tome mora li arbitražno ročište biti osobno protiv nas.

Nema klasa

Oboje smo suglasni da jedni druge možemo podnositi samo pojedinačno. To znači: (a) nitko od nas ne može podnijeti zahtjev kao tužitelj ili član klase u klasnoj radnji, objedinjenoj tužbi ili reprezentativnoj tužbi; (b) arbitar ne može kombinirati potraživanja više ljudi u jednom slučaju (ili presuditi bilo kakve objedinjene, klase ili reprezentativne radnje); i (c) odluka ili odluka arbitra u slučaju jedne osobe može utjecati samo na tog korisnika, a ne na druge korisnike, i ne može se koristiti za rješavanje sporova drugih korisnika. Ako sud odluči da ova klauzula „Bez klase“ nije izvršiva ili valjana, onda će ovaj odjeljak „Rješavanje sporova“ biti ništav, ali ostali uvjeti i dalje će se primjenjivati.

Promjene

Bez obzira na “Ažuriranje ovih uvjeta” u nastavku, ako Učilište SESTINE promijeni ovaj odjeljak “Rješavanje sporova” nakon datuma kada ste zadnji put naznačili prihvaćanje ovih Uvjeta, možete odbiti svaku takvu promjenu davanjem Učilišta SESTINE pismenu obavijest o takvom odbijanju poštom ili predajom ruke na : Učilište SESTINE, Jadarska 12, 10040 Zagreb, Hrvatska ili elektronskom poštom info@uciliste-sestine.hr , u roku od 30 dana od dana kada je takva promjena postala na snazi, što je naznačeno gore navedenim jezikom “posljednji put ažurirano”. Kako bi bila učinkovita, obavijest mora sadržavati vaše puno ime i jasno naznačiti namjeru da odbijete promjene u ovom odjeljku “Rješavanje sporova”. Odbacivanjem promjena prihvaćate da ćete arbitrirati bilo koji spor između vas i Učilišta u skladu s odredbama ovog odjeljka “Rješavanje sporova” od dana kada ste zadnji put naznačili prihvaćanje ovih Uvjeta.

Ažuriranje uvjeta korištenja

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ove Uvjete da bismo pojasnili našu praksu ili odrazili nove ili drugačije prakse (primjerice, kada dodamo nove značajke), a Učilište SESTINE zadržava pravo po vlastitom nahođenju da mijenja i / ili mijenja izmjene pravila ovih Uvjeta, u bilo koje vrijeme. Ako učinimo bilo kakvu značajnu promjenu, obavijestit ćemo vas koristeći istaknute načine, poput obavijesti elektroničkom poštom poslane na adresu elektroničke pošte navedenu na vašem računu ili objavom obavijesti putem naših Usluga. Izmjene stupaju na snagu danom objave, osim ako nije drugačije navedeno. Vaša stalna upotreba naših usluga nakon što promjene stupe na snagu znači da prihvaćate te promjene. Svi revidirani uvjeti zamijenit će sve prethodne Uvjete.

Ova Pravila o intelektualnom vlasništvu zadnji put su ažurirana 14. travnja 2020. godine. Učilište SESTINE je ustanova za obrazovanje odraslih koja omogućuje bilo kome i bilo gdje da kreira i dijeli obrazovne on line edukativne videe. Naš model edukacija putem edukatora kao vanjskih suradnika znači da ne pregledavamo ili uređujemo edukacije za pravna pitanja i nismo u mogućnosti utvrđivati ​​zakonitost sadržaja edukacija. Međutim, važno nam je da instruktori koji kreiraju edukacije na Učilištu SESTINE poštuju intelektualno vlasništvo drugih. Kada instruktori objave video edukacije na našoj web stranici, obećavaju da imaju potrebno ovlaštenje ili prava za upotrebu svih sadržaja koji se nalaze na njihovim edukacijama. Kršenje aktivnosti ne tolerira se na ili putem naše platforme. Ovo se pravilo odnosi na ono što radimo u slučaju prijava kršenja autorskih prava vlasnika sadržaja i zahtjeva za kršenje zaštitnih znakova vlasnika zaštitnih znakova u odnosu na edukacije na web stranici Učilišta SESTINE.

Pravila se također bave onim što radimo kada se video edukacije Učilišta SESTINE i edukatora kopiraju na platforme trećih strana bez njihovog pristanka. Izvješća o kršenju autorskih prava treće strane Kako podnijeti izvještaj Obavijest o osporavanju Izvješća instruktora o kršenju sadržaja na drugim platformama Izvješća o kršenju zaštitnog znaka treće strane Kako podnijeti izvještaj o kršenju zaštitnog znaka Podaci za kontakt zastupnika Izvješća o kršenju autorskih prava treće strane.

Pravilo Učilišta SESTINE je uklanjanje edukacija iz naše usluge kada se prijavljuje kao kršenje autorskih prava o obavijesti o kršenju autorskih prava koja je primljena od vlasnika originalnog sadržaja. Također je naša politika ukloniti sve edukacije od bilo kojeg instruktora za kojeg se utvrdi da je ponovljeni prekršitelj (za koji je Učilište SESTINE primilo više od dvije valjane obavijesti o uklanjanju). Pridržavamo pravo ukinuti korisnički račun edukatora u bilo kojem trenutku, uključujući i one kada objavljuju sadržaj kršeći autorska prava drugih.

Kako podnijeti izvještaj

Ukoliko želite prijaviti tečaj na Učilištu SESTINE i ako ste vlasnik ili imenovani agent vlasnika prava na sadržaj za koji smatrate da tečaj krši, najefikasniji način je upotreba ovog obrasca. Prije nego što pošaljete izvještaj o kršenju autorskog prava, sjetite se ovih važnih stvari: Ne možemo obraditi žalbu zbog kršenja autorskih prava koju nije podnio vlasnik autorskih prava ili njegov imenovani agent. To je zbog toga što ne možemo znati je li edukator koji je objavio video edukaciju o kojem izvješćujete dobio odgovarajuće dopuštenje od vlasnika za upotrebu sadržaja. Zamolit ćemo vas da pošaljete elektronički potpis da biste potvrdili da ste vlasnik autorskih prava ili imate ovlaštenje zastupati vlasnika autorskih prava (uključujući i ako je vlasnik autorskih prava organizacija).

Vaša autorska prava mora biti dovoljno potkrijepljena da bismo mogli odgovoriti na nju. To znači: Dajete dovoljno informacija da vas možemo kontaktirati, uključujući vaše puno legalno ime, adresu elektroničke pošte, fizičku adresu i telefonski broj. Ako podnosite izvještaj u ime neke organizacije, trebate navesti naziv organizacije i vaš odnos prema organizaciji. Precizno identificirate izvorni materijal zaštićen autorskim pravima ili, ako je u vašoj obavijesti obuhvaćeno više djela zaštićenih autorskim pravima, dajete dovoljno reprezentativan popis takvog izvornog materijala (kao što je URL gdje se materijal nalazi); Dajete dovoljno informacija da bismo pronašli tečajeve na kojima se krši navodno kršenje prava na web lokaciji Učilišta SESTINE (URL na našoj web stranici i točan naziv tečaja i instruktora; Dodajete izjavu koja kaže: „Izjavljujem, pod kažnjom lažnog kršenja, da su podaci u ovoj žalbi točni i da sam vlasnik autorskih prava ili sam ovlašten djelovati u ime vlasnika autorskih prava i imam dobro vjerovanje da korištenje materijal na način na koji se žale nije autoriziran od strane vlasnika autorskih prava, njegovog zastupnika ili zakona.”

Svjesno podnošenje lažnog ili pogrešnog zahtjeva za kršenje zakona je nezakonito i može se smatrati odgovornim i kao rezultat toga platiti odštetu. Učilište SESTINE zadržava pravo tražiti odštetu od svakoga tko podnese obavijest o tvrđenom kršenju kršenja zakona. Postoje vrste sadržaja koji nisu zaštićeni autorskim pravima. Zakon o autorskim pravima ne obuhvaća kratke izraze (poput naziva poduzeća, naslova knjiga i slogana), nematerijalne koncepte (poput postupaka, ideja i recepata) ili činjenice. Prije nego što podnesete zahtjev za kršenje autorskih prava, provjerite je li sadržaj kopiran na tečaju doista zaštićen autorskim pravima. Ako trebate prijaviti kršenje zaštitnog znaka, slijedite upute ovdje. Razmislite je li upotreba vašeg materijala na tečaju “poštena upotreba”. Zakon o autorskim pravima uključuje iznimku „poštene uporabe“ za određene uporabe sadržaja zaštićenih autorskim pravima za koje se smatra da su u javnom interesu.

Poštena upotreba obuhvaća stvari poput kritike, komentara, izvještavanja vijesti i istraživanja. Prilikom razmatranja upotrebljava li vaš materijal gradivo kao pošteno korištenje, trebali biste pogledati: Svrha korištenja (bilo da je tečaj plaćen ili neplaćen, da li kritika / parodija / tečaj transformira vaš materijal) Vrsta djela zaštićenog autorskim pravima koja se koristi (bilo da je vaš rad faktički ili kreativan) Dio koji se koristi (bez obzira da li tečaj koristi male, potrebne isječke vašeg materijala ili značajne dijelove materijala) Učinak na tržište vašeg materijala (da li bi potencijalni kupci kupili tečaj umjesto vašeg materijala) Prije nego što podnesete zahtjev za kršenje autorskih prava, provjerite da se upotreba sadržaja kopiranja na tečaju ne kvalificira kao poštena upotreba.

Obavijest o osporavanju

Ukoliko primimo valjano izvješće o kršenju autorskih prava, kopiju tog izvještaja poslat ćemo instruktoru koji je objavio prijavljeni tečaj zajedno s obavijesti da je 1) tečaj prijavljen zbog kršenja autorskih prava i 2) uklanjamo vdeo edukaciju sa Učilišta SESTINE. Također ćemo priložiti obrazac koji instruktor može ispuniti i poslati nam natrag radi podnošenja protuslovne prijave. Ako je za vaša video edukacija prijavljena za kršenje autorskih prava i uklonjen iz usluge Učilišta SESTINE, a ako vjerujete da smo pogriješili ili imate dozvolu vlasnika prijavljenog sadržaja da koristi takav sadržaj u svom tečaju, možete nam poslati obavijest o osporavanju.

Najbolji način da nam dostavite odgovor na pritužbu je ispuniti obrazac koji smo vam pružili i poslati ga agenciji imenovanom Učilištu SESTINE ili članu tima za autorska prava koji vas je obavijestio. Da bi postojala suprotna prijava mora biti u pisanom obliku i sadržavati sljedeće podatke: Vaš fizički ili elektronički potpis; Svoje ime, adresu i adresu e-pošte ili telefonski broj, Identifikacija edukacije koja je uklonjena i mjesto (URL) na kojem se pojavio prije uklanjanja (tim podacima možete pristupiti iz izvješća o kršenju autorskih prava podnesenog protiv vašeg tečaja, uvijek priložimo kopiju kad vas obavijestimo); Izjava pod kaznom lažnog kršenja da ste u dobroj vjeri da je materijal uklonjen ili onemogućen kao rezultat pogreške ili pogrešne identifikacije materijala koji treba ukloniti ili onesposobiti; i Izjava da pristajete na (i) Učilište SESTINE dijeljenje vašeg imena i kontaktnih podataka s podnositeljem zahtjeva; (ii) primanje usluge postupka za bilo koji pravni postupak tužitelja ili zastupnika podnositelja zahtjeva i (ii) prihvaćanje nadležnosti saveznog okružnog suda za pravosudni okrug u kojem prebivate (ako ste u Hratskoj), ili ako borave izvan Hrvatske, nadležni su Trgovački Općinski li koji Sud u Zagrebu (sjedište Učilišta SESTINE).

Svjesno podnošenje lažne ili zabludne protuusluge na zahtjev za kršenje zakona je nezakonito i prema tome biste mogli biti odgovorni i kao rezultat toga morati platiti štetu. Učilište SESTINE pridržava pravo tražiti odštetu od bilo koje stranke koja podnese protutužbu o tvrđenju povrede ili protuusluge u kršenju zakona.

Izvješća instruktora o kršenju sadržaja na drugim platformama

Razumijemo da kada objavljujete i stavljate na raspolaganje licenciranja svoje video edukacije na web stanici Učilišta SESTINE, želite biti sigurni da nećete naći svoje edukacije ponuđene na drugoj platformi bez vašeg dopuštenja. Da bismo pomogli u borbi protiv kršenja autorskih prava i piratstva koji utječu na tečajeve naših instruktora, udružili smo se s Link-Busterima, prodavateljem za borbu protiv piraterije, kako bismo pronašli i pronašli slučajeve kršenja i uklonili bilo koji sadržaj koji krši autorska prava sa platformi trećih strana.

Ukoliko vam je video edukacija dostupna na nekoj drugoj platformi bez vašeg dopuštenja, ovdje ispunite obrazac. Link-Busters podnijet će izvještaje o kršenju autorskih prava i poduzimati pravne radnje radi uklanjanja sadržaja koji krši autorska prava što je prije moguće. Imajte na umu da budući da  i Link-Busters ne kontroliraju sadržaj na drugim web mjestima, ne možemo uvijek biti uspješni, posebno ako je vaš sadržaj na web lokaciji izvan SAD-a ili EU-a. Neke zemlje koriste različite pristupe autorskom pravu; kao takav, ne možemo jamčiti da će prekršitelj ili web mjesto hostinga biti u skladu s našim obavijestima i ukloniti sadržaj koji krši pravila s njihove platforme. Izvješća o kršenju zaštitnog znaka treće strane Pravilo Učilišta SESTINE je uklanjanje video edukacija iz naše usluge kada se navodi da krše zaštitni znak treće strane. Također zadržavamo pravo ukinuti korisnički račun edukatora u bilo kojem trenutku, uključujući i one kada objavljuju sadržaj koji krši prava zaštitnih znakova drugih. Kako podnijeti izvještaj o kršenju zaštitnog znaka? Najbrži i najlakši način da nam podnesete izvještaj o kršenju zaštitnog znaka je poslati obavijest imenovanom agentu koja sadrži dolje navedene podatke. Imajte na umu da će kopija vašeg obavijesti biti poslana stranci koja je objavila sadržaj o kojem izvještavate. Prije nego što pošaljete izvještaj o kršenju zaštitnog znaka, sjetite se ovih važnih stvari:

Zahtjev za vaš zaštitni znak mora biti dovoljno potkrijepljen da bismo ga mogli riješiti. To znači da vaša komunikacija mora sadržavati uglavnom sljedeće: Vaši potpuni podaci za kontakt (puno ime, adresa e-pošte i e-adresa ili telefonski broj). Specifična riječ, simbol i sl. Za koje tražite prava na zaštitni znak. Osnova za vaše polaganje prava na zaštitni znak (kao što je nacionalna registracija ili registracija u zajednici), uključujući registracijski broj, ako je primjenjivo. Država ili jurisdikcija u kojoj tražite prava na zaštitni znak.

Kategorija robe i / ili usluge za koje izjavljujete prava. Dovoljne informacije za pronalaženje materijala na webu za koji smatrate da krši vaša prava na zaštitni znak (web adrese / URL-ove sadržaja koji navodno krši autorska prava). Opis kako vjerujete da ovaj sadržaj krši vaš zaštitni znak. Ako niste nositelj prava, objašnjenje vašeg odnosa s nositeljem prava. Sljedeća izjava: „U dobroj vjeri smatram da upotrebu zaštitnog znaka opisanog gore na način na koji se žale nije odobrio vlasnik žiga, njegov zastupnik ili zakon.“ Sljedeća izjava: “Podaci u ovoj obavijesti točni su i izjavljujem, pod kažnjom lažne prijave, da sam vlasnik ili ovlašten djelovati u ime vlasnika zaštitnog znaka koji je navodno prekršen.” Vaš elektronički potpis (“/ s /” praćen vašim punim imenom, npr., “/ S / Jane Doe”) ili fizički potpis. Ako podnesete lažnu ili pogrešnu tvrdnju o kršenju, možete dovesti do odgovornosti za vas. Učilište SESTINE zadržava pravo da traži odštetu od bilo koje stranke koja podnese lažnu ili pogrešnu obavijest o kršenju navodnog kršenja zaštitnog znaka. Razmislite je li upotreba vašeg zaštitnog znaka na video edukaciji “nominalna fer upotreba”.

Zakon o zaštitnim znakovima štiti upotrebu naziva ili marke za prodaju proizvoda i usluga s ciljem sprečavanja zbunjenosti potrošača. Zakoni većine zemalja uključuju izuzetak za „poštenu upotrebu”, koji omogućava drugima da koriste zaštitni znak za činjenično upućivanje zaštićenog proizvoda ili usluge ili komentiranje ili kritiku marke. Razmislite o vjerojatnosti da će drugi biti zbunjeni u razmišljanju da je vaša tvrtka ili marka kreirala ili sponzorira tečaj. Prije nego što podnesete zahtjev za zaštitni znak, provjerite je li upotreba vašeg zaštitnog znaka na tečaju ne poštena.

Podaci za kontakt zastupnika Učilišta SESTINE ovlaštenog agenta za obavijesti o prijavljenim kršenjima može se kontaktirati na sljedeći način:
Ispunjavanjem obrasca izvješća o autorskim pravima (samo za izvješća o kršenju autorskih prava) Putem elektroničke pošte zastitapodataka@uciliste-sestine.

Osobni podaci označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (“ispitanik”).

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo vam npr. mogli poslati izmjene i novosti elektronskom poštom, uključiti vas u sudjelovanje u nagradnim igrama te obavijestiti pobjednika, odaslati publikacije, brošure i drugi promidžbeni materijal ili odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole, zakona ili radi ostvarenja legitimnog interesa Voditelja obrade, kao na primjer kada obrađujemo vaše podatke za potrebe izravnog marketinga, radi oglašavanja naših proizvoda ili usluga (komercijalna komunikacija), putem elektroničke ili drugih oblika komunikacije.

Obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

1. Podaci o interakciji korisnika s web stranicom se prikupljaju korištenjem kolačića (eng.Cookies).

Putem ove web stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja i poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.

Ne prikupljamo i ne koristimo osobne podatke maloljetnih osoba (u okviru razumnih granica ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika), osim uz izričitu suglasnost roditelja ili staratelja. Ukoliko ste maloljetni, molimo Vas da nam ne šaljete svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail ili druge podatke koji bi Vas mogli pomoći identificirati), jer ćemo obradu takve komunikacije morati odbiti. Ukoliko bi usprkos tome uslijedila uspostava kontakta na zahtjev maloljetne osobe, u slučaju prenošenja osobnih podataka od strane maloljetne osobe, Učilište Sestine izričito odbija zaprimanje bilo kakvih zahtjeva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namjere kontakta.

 

 

Učilište Sestine obrađuje osobne podatke u sljedeće svrhe:

2.1. Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima organiziranim od strane Učilišta Sestine.

2.2. Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.;

2.3. Izrada različitih izvještaja / statistika o načinu korištenja web stranice i usluga koje nudi, uključujući i kako su izvršeni ugovori s Učilištem Sestine;

2.4. Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Učilišta Sestine.

Komuniciranje podataka

Učilište Sestine može neke ili sve Vaše osobne podatke otkriti sljedećim primateljima, na način kako je dalje navedeno:

1. Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime i za račun Učilišta Sestine, odnosno suradnicima ili dobavljačima neophodnim za pružanje i održavanje usluga koje se pružaju putem ovih web stranica (npr. pružatelji usluga izrade i održavanja web stranica, pružatelji usluge dostave naručenih proizvoda ili promotivnih materijala, dobavljači u pripremi marketinških kampanja i sl., suradnici ili pružatelji usluga koji najbolje mogu odgovoriti na Vaša pitanja i sl.).

2. Pravnom sljedniku ili sljednicima, u slučaju statusnih promjena uslijed podjele, pripajanja, restrukturiranja ili drugog prijenosa kontrole u društvu.

3. Drugim primateljima kojima je Učilište Sestine ovlašteno ili obavezano otkriti osobne podatke pojedinaca na temelju važnih propisa.

Kada nam pošaljete elektronsku poštu (putem e-mail poruke s pitanjem, komentarom, prigovorom, savjetom ili sl., ili putem obrasca za kontakt na web stranici) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, upotrijebit ćemo te podatke u svrhu ispunjenja Vašeg zahtjeva. Moda ćemo Vaš e-mail kao i poruku/zahtjev koji ste nam uputili poslati drugim suradnicima ili dobavljačima koji će moći najbolje odgovoriti na Vaše pitanje.

Svi djelatnici i poslovni partneri Učilišta Sestine odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

Povremeno na našim stranicama provodimo ankete i upitnike. Tako prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe Učilišta Sestine. Ako na našim stranicama ili s nama povezanim društvenim mrežama objavimo rezultate anketa, oni će biti isključivo zbirni i neće sadržavati nikakve osobne podatke.

Naše stranice mogu sadržavati obavijesti o različitim nagradnim igrama koje organiziramo. Za one natječaje kojima omogućujemo elektronski pristup, osim ako izrijekom nije drugačije navedeno u pravilima natječaja, Vaše osobne podatke koristit ćemo samo u svrhu realiziranja natječaja (npr. za stupanje u vezu s pobjednikom nagradne igre i ispunjenja naših zakonskih obveza vezanih uz organizaciju natječaja). Ne dijelimo te informacije ni sa kim izvan Učilišta Sestine osim s pružateljima usluga koji nam pomažu u organiziranju natječaja i koji imaju zakonsku obvezu čuvanja tajnosti svih dostupnih podataka ili s javnim tijelima u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. Također možemo objaviti određene osobne podatke (npr. ime, prezime i vrijednost nagrade) kako bismo ispunili zakonske obveze ili kako bismo osigurali transparentnost naših natjecanja.

Učilište Sestine ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

Web stranica Učilište Sestine koristi tzv. kolačiće (eng. cookies).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, a kako bi se korisniku mogla pružiti što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na web stranicu (ovisno o trajanju kolačića).

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

Kolačić je tekstualna datoteka koju web stranice koje posjećujete spremaju na korisnikov uređaj (računalo, tablet, smartphone). Učilište Sestine koristi kolačiće kako bi posjetiteljima olakšala i poboljšala pristup funkcijama koje im pruža Učilište Sestine web stranica. Informacije koje prikupljamo kolačićima koriste se za pamćenje postavki i korisničkih aktivnosti na web stranicama.

Kolačiće korisnik može u svakom trenutku obrisati ili blokirati u postavkama svog internet preglednika. Ako korisnik s blokiranim kolačićima pristupi web stranici Učilišta Sestine pojedine funkcionalnosti na stranici neće biti moguće.

Učilište Sestine na web stranici koristi usluge za analizu posjeta i praćenja navika kupaca kao npr. Google Analytics. Pružatelj usluga može uporabom kolačića pratiti korisnikove posjete našim i drugim internet sjedištima i na osnovu toga korisniku prikazivati Učilište Sestine plaćene oglase ili oglase drugih korisnika usluge. Prikaz oglasa korisnik može zaustaviti na stranici pružatelja usluga zaduženih za prikaz oglasa.

Korisnik web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem ovih web stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica.

Slanjem osobnih podataka Učilištu Sestine ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz zbirke ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

U mjeri u kojoj se obrada Vaših osobnih podataka temelji isključivo na Vašoj privoli, imate niz prava, uključujući:

  • Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima.
  • Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka. Registrirani korisnici u svakom trenutku imaju pristup svojim podacima i mogu ih urediti/izmijeniti izravno putem korisničkog računa.
  • Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose. Registrirani korisnici u svakom trenutku mogu sami obrisati svoj korisnički račun.
  • Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka. Ukoliko želite samo promijeniti postavke privole za komercijalnu komunikaciju, isto možete u svakom trenutku samostalno urediti unutar svojeg korisničkog profila.
  • Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.
  • Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na kontakt adresu navedenu u ovim pravilima.
  • Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zatitu osobnih podataka (AZOP).

Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka, kao i radi ostvarenja ranije navedenih prava i zahtjeva, možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka Učilišta Sestine slanjem email poruke na: zastitapodataka@uciliste-sestine.hr ili poštom na adresu našeg sjedišta: Učilište Sestine, Jadarska 12, 10 040 Zagreb. Učilište Sestine ne odgovara na anonimne zahtjeve.

error: Zaštićeni sadržaj !!
0

newsletter