fbpx

OBRVE

Preoblikovanje obrva

Čupanje obrva koncem je tehnika koja postoji već više od 6000 godina. Osim što je poznato da se začetnici ove tehnike nalaze na Srednjem ili dalekom Istoku, također su poznate dvije tehnike čupanja koncem. Tehnika iz prstiju ili tehnika čupanja obrva koncem iz usta zubima su podjednako raširene kao tretman. Koncem se osim obrva uklanjaju dlačice s cijelog lica zbog estetskih ili ritualnih namjena.

Obrve su vrlo pomodan dodatak na našim licima osobito u zadnjih 10 godina, kada se poseban naglasak daje na njihovu formu, strukturu, gustoću dlake, dužinu i naglašenost.

Kako već iskustvom, prema željama klijentica, možemo reći da se velika većina žena više ne upušta u samostalne pothvate čupanja obrva, već traže nekog tko će riješiti problem nastao vlastitim pokušajima.

Rekonstrukcija obrva nije samo čupanje obrva, to je cijeli jedan kompleksni pristup klijentičinim obrvama, kada se treba ustanoviti da li je zapravo ona kandidat za projekt preoblikovanja ili zbog neke bolesti, kao što je Alopecia, dlačice na tim mjestima više neće nikada narasti.

Pristup klijentici u sljedećem koraku je ustanoviti njezina očekivanja i mogućnosti koje nam pruža reljef lica, geometrija lica, te postojanje prirodnih dlačica, prema kojima temeljimo smjer preoblikovanja i konačnog izgleda. Tada pokušamo izvizualizirati buduću obrvu i nastupamo s projektom, koji osim čupanja uključuje i bojanje, te šišanje obrva. Sve to radimo s ciljem poticanja jačanja prirodne dlake koja s vremenom postaje jača strukturom, te vidljiva.

Edukacija rekonstrukcije obrva je proces od 4 tjedna.

On line edukacija omogućava da sami odredite dinamiku učenja i gledanja videa, budući da se za svaki pojedini dan edukacije radi na više modela, više primjera, te različite dobne skupine klijentica.

1 dan se uči teorija, koja uključuje geometriju, vrste bojanja, pozicije iz kojih se čupa, te držanje konca i čupanje širokih površina. Tada se dobije domaća zadaća, koja se mora poslati na mail edukatora, koji pošalje video zapis na kojem komentira i obrazlaže što je dobro, a što nije na zadatcima.

2 dan se uči odabir boje i višebojno bojanje obrva s različitim tehnikama, prema zadatku koji je svaka polaznica trebala napraviti. Boja se obrva i određuje oblik. Čupa se obrva koncem. Domaća zadaća je također odraditi zadane zadatke, te ih poslati edukatoru na evaluaciju, kada se dobije objašnjenje i komentari.

3 dan uči se rekonstruiranje oblika koji su nastali lošim čupanjem, te određivanje budućeg, također s mogućnostima koje nam pruža geometrija lica, reljef i postojanje prirodnih dlačica. Domaća zadaća je također prema edukaciji i pristupu na modelu, koju također evaluira edukator s komentarima i savjetima.

4 dan se uči kako odraditi čupanje 2 put, te klijenticu naučiti kako da sama kod kuće popunjava obrve sjenčanjem ili olovkom.

Svaka polaznica može položiti ispit te postati certificirana polaznica edukacije.

Ispiti su putem naše stranice u pisanom obliku, te praktični rad prema zadatku.

Dizajn i rekonstrukcija obrva

Online certificirana edukacija
HRK 2000
00
Sve video edukacije
  • Trajanje edukacije: 930 min
  • Edukator: Ivana Šimunec-Gedalja
  • Certifikat: Da
  • Tehnička podrška: Da
  • Broj ispita: 2
obrve
error: Zaštićeni sadržaj !!
0

newsletter